Τσιόδρας για κορονοϊό: Αισιόδοξα νέα από Ιταλία και Χουμπέι

Στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα, τους νεκρούς στη χώρα μας αλλά εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το τέλος της κρίσης του Covid-19.

«Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα νέα», επισήμανε γνωστός λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η καμπύλη και των κρουσμάτων στην Ελλάδα – αν δεν παρουσιάζει σαφή κάμψη – δεν έχει την αύξηση που αρχικά φοβόντουσαν οι γιατροί.

«Οι αριθμοί που έχουμε είναι αναλογικά καλύτεροι από τις άλλες χώρες, όσοι πιστοί είμαστε στην τήρηση των μέτρων τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για όλους μας» τόνισε.

Και συνέχισε: «Δυο ημέρες στη σειρά υπάρχει μειωμένος αριθμός καταγραφής της νόσου και θανάτων στην γείτονα Ιταλία. Στη χώρα που ξεκίνησε η επιδημία, στην επαρχία Χουμπέι, ο περιορισμός σταματά την Τετάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, η διάρκεια των μέτρων ήταν ένας σημαντικός παράγοντας».

Τα νεότερα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 48,ανακοίνωσε σήμερα 24 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00

Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα  743. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 45 να είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 20, με μέσο όρο τα 75 έτη, έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: