Τσιάρας: Η ΝΔ είναι ο τόπος συνάντησης των υγιών πολιτικών δυνάμεων

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε πως «εγώ δεν υιοθετώ τις απόψεις του ραβίνου και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τουλάχιστον σε μία τόσο δημόσια προβολή δεν μπορεί κανείς να επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς».

«Δεν είναι η ουσία ποια είναι η άποψη του “x” Tσιάρα, του “x” Γεωργιάδη ή οποιουδήποτε εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα και η ουσία είναι ότι εδώ υπάρχουν θέματα, τα οποία προκύπτουν από τη συνολική παρουσία του Ρουβίκωνα, δημιουργούν γενικότερο πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας και ενδεχομένως θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στις σχέσεις της χώρας μας».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα, ο κ. Τσιάρας δήλωσε πως «αν πρέπει να απαντήσουμε στην αισιοδοξία της κυβέρνησης, θα σας πω ότι η κυβέρνηση δεν άφησε τη χώρα το 2015 να βγει από το μνημόνιο, τη χρέωσε με πολλά δισ. ευρώ, περισσότερα από 20 συνολικά με τα μέτρα του 2019 και του 2020, φόρους — βάρη στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, με παλινδρομήσεις και χωρίς πραγματικά στρατηγικούς στόχους.

Δυστυχώς, καθυστερεί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Μακάρι να έχουμε καλές εξελίξεις και αυτές να είναι εκείνες που ο καθένας προσδοκά.

Ωστόσο, η ίδια η πραγματικότητα, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, μάλλον περισσότερο μας διαψεύδει παρά μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι με την έξοδο από το μνημόνιο θεωρητικά τον Αύγουστο η Ελλάδα θα απεμπλακεί από αυτή την οικονομική ασφυξία ή από την επιτροπεία».

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία και τις συνεργασίες που θα επιδιώξει, ο σημείωσε ότι η ΝΔ «είναι ο τόπος συνάντησης όλων εκείνων των υγιών πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει μια γενικότερη ευρεία συμμαχία όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως του πώς μπορεί ο καθένας να τοποθετεί τον εαυτό του, που πιστεύουν σε αυτή τη γενικότερη στάση».

Όπως τόνισε, σε περίπτωση εκλογών, η Νέα Δημοκρατία θα έχει την αυτοδυναμία, ενώ υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από αυτό, σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα θα είναι μια μέρα αναζήτησης συνεργασιών.

Ερωτηθείς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως «εμείς θέλουμε λύση όπως και να έχει» και έκανε λόγο για ανακολουθία έργων και λόγων, ειδικά του κ. Καμμένου και των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ το πλαίσιο που έθεσε το 2007 η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Αν λοιπόν η γείτονα χώρα προστρέξει σε αυτό το πλαίσιο που θέσαμε τότε, νομίζω ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να τελειώνουμε μια εκκρεμότητα που σε έναν μεγάλο βαθμό και μας ταλαιπωρεί και δημιουργεί συνθήκες αστάθειας γενικότερα στην περιοχή», κατέληξε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: