Τσαβούσογλου: Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Χολούσι Ακάρ και τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, είχε την Τετάρτη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να συζητηθούν η ενέργειες της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και η στάση της ΕΕ απέναντί της.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην γνωριμία του με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τον γνωρίζουμε πολύ καλά και προσωπικά από τότε που ήταν ακόμη βουλευτής. Παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί. Και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και ο πρόεδρός μας ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον συνεχάρη μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα κάνει καλή δουλειά για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ακόμη, για τον νέο ομόλογό του Νίκο Δένδια είπε ότι είναι καλός του φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις, συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», είπε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: