Τσακρής: Το κύμα της γρίπης είναι αρκετά σφοδρό

Πιο σφοδρό από το περυσινό είναι το κύμα της γρίπης σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας Αθανάσιο Τσακρή, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του realfm.

«Το ενδημικό κύμα της γρίπης φαίνεται να είναι αρκετά πιο σφοδρό από το περσινό. Ιδιαίτερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται μια ιδιαίτερα σημαντική αυξητική τάση την οποία περιμένουμε να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο ιός της γρίπης κάθε χρόνο μεταλλάσσεται, πραγματικά δεν ξέρουμε ποιος τύπου ιού, πως και πόσο θα εξελιχθεί. Φέτος επικρατεί ο τύπος Η1Ν1, ο οποίος βλέπουμε να προσβάλει συγκριτικά νεότερες ηλικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Τσακρής υπογράμμισε ότι «όπως καταγράφεται η εξέλιξη και στις γειτονικές χώρες όπως στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σημειώνεται μεγάλος αριθμός σοβαρών περιστατικών. Έτσι, οι βαλκανικές χώρες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από χώρες της Βορείου Ευρώπης που συνήθως το κύμα είναι πιο σφοδρό».

«Ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προφύλαξης αλλά και προφύλαξης σε κοινωνικό επίπεδο. κύριο ρόλο παίζει το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή κλειστών χώρων κυρίως όταν υπάρχουν άτομα με συμπτώματα που παραπέμπουν σε γρίπη», πρόσθεσε ο κ. Τσακρής.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: