Τσακωθήκαμε, νευρίασε και με μπλόκαρε: Τι σημαίνει αυτή η κίνηση;

Είχα μια σχέση έξι μηνών με κάποιον τέσσερα χρόνια μικρότερο μου. Τσακωθήκαμε γιατί ένιωθα ότι αδιαφορεί και αυτός μου είπε ότι είναι άρρωστος και ότι δεν τον καταλαβαίνω.

Νευρίασε, έκλεισε το τηλέφωνο και την επόμενη μέρα με μπλόκαρε. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έκανε. Χωρίς σοβαρό λόγο με μπλόκαρε! Είμαι πολύ απογοητευμένη γιατί τον αγάπησα και με πλήγωσε.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Καταλαβαίνω την απογοήτευση, ματαίωση και την πληθώρα συναισθημάτων, όπως λύπη και θυμός, που ίσως υπάρχουν μέσα σας, με αφορμή τη σχέση αυτή. Ένα «γιατί» και πολλά ερωτηματικά διαβάζω μέσα στο μήνυμα σας.

Κάτι μέσα σας σαν να έχει μείνει αναπάντητο και με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σχέση αυτή μοιάζει να μην ικανοποιήθηκε η ανάγκη σας να πάρετε απαντήσεις ή και να τοποθετηθείτε και να εκφράσετε τα συναισθήματα σας σε αυτόν τον άνθρωπο.

Μήπως παίζει ρόλο η ηλικία του τελικά;

Το γεγονός ότι ξεκινάτε με τη διάρκεια της σχέσης και την ηλικία του πρώην συντρόφου σας, αναρωτιέμαι αν παίζουν ένα σημαντικό ρόλο για εσάς και αν είναι ουσιαστικής σημασίας για εσάς που να εξηγούν μέσα σας τον τρόπο που εξελίχθηκε η σχέση ή αν είναι τυχαίο ότι ξεκινάτε με αυτόν τον τρόπο.

Αναρωτιέμαι αν χρειάζεστε κάτι συγκεκριμένο μέσα από το μήνυμα που μας στέλνετε, αλλά για εμένα ουσιαστικής σημασίας είναι στο συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε και μοιάζει να σας απασχολεί, το να είστε σε επαφή με αυτά που νιώθετε και να παρατηρήσετε τι χρειάζεστε για να λυθούν μέσα σας τα ερωτήματα αυτά.

Ίσως κάποια στιγμή πάρετε την απάντηση στο «γιατί»

Ίσως ο χρόνος, φέρει την κατάλληλη στιγμή που θα απαντηθούν τα ερωτήματα και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε περισσότερα από το τι συνέβη στην ψυχολογία αυτού του ανθρώπου που τον έκαναν να διακόψει αυτή τη σχέση με έναν τρόπο τόσο αιφνίδιο και γρήγορο. Ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
geokaltsidou5887@gmail.com
697-3502573

Όσο τον φτύνω, τόσο κολλάει: Γιατί δεν «πιάνει» αυτή η τακτική;

Σχέση και πίεση: Να διαλέξω την κοπέλα μου ή τους γονείς μου;

Σχέση: Το… κολπάκι για να μην ανακατεύονται στα προσωπικά σου

Πόση… ανασφάλεια κρύβει μια σχέση μέσω Facebook;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: