Τσακαλώτος: Υπάρχει προστασία για την πρώτη κατοικία μέχρι το τέλος του 2018

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ισχυρίστηκε πως υπάρχει παραπληροφόρηση στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας πως η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να έχει η χώρα «καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

«Δηλαδή, αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε έχουμε πρόβλημα. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα. Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να είχαν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια.Έχουμε κάνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε κάνει έναν καινούριο πτωχευτικό κώδικα, έχουμε βάλει σε όλα αυτά κοινωνικά κριτήρια και δεοντολογία αντιμετώπισης αυτών των πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, εξήγησε πως η κυβέρνηση πέρασε τον εξωδικαστικό για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ, προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Υπάρχει προστασία μέχρι το τέλος του 2018, με το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, που αφορά αξία σπιτιού μέχρι 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας. Είναι σημαντικό γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατέψουν την πρώτη κατοικία», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, όλοι να κατανοούμε τι γίνεται. Υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία από αυτές τις ανάγκες είναι να έχουμε ανάπτυξη και να έχουμε κοινωνία που μπορεί να σταθεί στα πόδια της», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: