Τσακαλώτος: Το μέρισμα είναι μέρος μιας συνολικής απάντησης στην κρίση, δεν είναι ελεημοσύνη

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, εξήγησε πως η βοήθεια προς τους πληγέντες δεν θα είναι από το κοινωνικό μέρισμα αλλά θα προέλθει από τον προϋπολογισμό του 2018.

«Για μας το μέρισμα είναι η αρχή και μέρος μιας συνολικής στρατηγικής ώστε να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια στα δημοσιονομικά. Είναι μέρος μιας συνολικής απάντησης στην κρίση, δεν είναι ελεημοσύνη», είπε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης.

«Δεν είμαστε ευεργέτες, αλλά δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους και είναι καλύτερα από το να πάμε σπίτι μας. Εμείς δεν θα πάμε σπίτι μας», υπογράμμισε ακόμα.

Αναφερόμενος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση ότι η ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε τις μεσαίες τάξεις, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι«σε μια χώρα που έχει χάσει το 25% από το εισόδημά της, δεν έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση;».

«Μην μας λέτε ότι είχαμε στόχο την μεσαία τάξη. Τι θα κάνατε εσείς; Σωστά το κάναμε», είπε, προσθέτοντας ότι είναι μια «ταξική πολιτική που βασίζεται όχι μόνο στους φτωχούς αλλά και σε ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης». «Πιάνει το κατώτερο μέρος της μεσαίας τάξης», τόνισε και κατηγόρησε τα κόμματα που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια ότι δεν έφτιαξαν ένα σταθερό πλαίσιο για την μεσαία τάξη υπέρ της οποίας σήμερα κόπτονται.

«Έχουμε μια στρατηγική για τους εργαζόμενους, τις εργασιακές, σχέσεις, τις μεσαίες τάξεις και την φοροελάφρυνση, αλλά έχουμε μια διαφορετική στρατηγική. Οι μεσαίες τάξεις τι περιμένουν από σας; Τους έχετε εξηγήσει τι θα κόψετε στην υγεία, την παιδεία;», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: