Τσακαλώτος: Κάποιοι δεν θέλουν το άσυλο γιατί δεν θέλουν τις καταλήψεις

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε πως «το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο προετοιμασία για την αγορά εργασίας. Το εργαλειακό Πανεπιστήμιο που βγάζει λεφτά και θέλει μόνο να βοηθήσει την οικονομία, δεν έχει καμία αυταξία και στο τέλος δεν βοηθά και την οικονομία».

Όπως ανέφερε, το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αρχίζουν να προστατεύουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο και πως με αυτό το νομοσχέδιο εισάγεται ο έλεγχος στα μεταπτυχιακά προγράμματα και υπάρχει διαφάνεια.

Απαντώντας στο «Ποτάμι» σχετικά με την αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων ο κ. Τσακαλώτος είπε πως είναι λάθος η θέση του, καθώς «η Παιδεία είναι δημόσιο εγχείρημα και το θέμα δεν είναι ποιο τμήμα είναι καλύτερο από το άλλο γιατί τότε αρχίζουν τα παιχνίδια γύρω από τις αξιολογήσεις». Κατέληξε δε, ότι «ο ανταγωνισμός δεν είναι για την Παιδεία».

«Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να είμαστε μέρος της συζήτησης για τον εκσυγχρονισμό των Πανεπιστημίων», είπε ακόμα ο κ. Τσακαλώτος και αναφέρθηκε στο άσυλο και τις καταλήψεις.

«Μην μας λέτε για τα ναρκωτικά και τη βία, πείτε μας ότι δεν θέλετε τις καταλήψεις, πείτε ότι θέλετε τους φοιτητές να κάθονται στα αυγά τους. Οι καταλήψεις είναι παράνομη πράξη ή δεν είναι; Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις, εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές, εγώ πιστεύω ότι οι πολλές είναι λάθος, αλλά κι αν είναι λάθος και δεν συμφωνώ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να συζητήσω», τόνισε.

politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: