Τσακαλώτος: Η Νέα Δημοκρατία έβαλε χαμηλά τον πήχη

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που μπορεί να περάσει από πάνω ακόμη και «μία φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από τα 40 πόδια και κρατώντας σακούλες με τα ψώνια της εβδομάδας από τα Lidl».

«Δεν προέρχεται όλο το ποσό από τη φορολογία» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών για το υπερπλεόνασμα. «Περίπου 1 δισεκ. ευρώ σύνολο, προκύπτει από την αύξηση των εισφορών λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας και από την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων» είπε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιβάρυνε φορολογικά περισσότερο τη μεσαία τάξη, με το επιχείρημα ότι αποφάσισε να προτάξει την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής φτώχειας και επιρρίπτοντας την ευθύνη στο ΔΝΤ, που όπως είπε πάντα υποτιμά την απόδοση των μέτρων και ταυτόχρονα δεν λαμβάνει υπόψη του στην επίτευξη των στόχων μη παραμετρικά μέτρα.

Όσο για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, υποστήριξε ότι δημιουργεί τις συνθήκες για την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο.

«Φτιάχνουμε ένα αφήγημα ότι ακόμα και σε Μνημόνιο και με συμβιβασμούς και με δυσκολία μπορεί να αλλάξει κι η Ελλάδα με προοδευτικό πρόσημο», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι η χώρα όχι μόνο θα ξαναβγεί στις αγορές και με καλύτερους όρους, αλλά πλέον «χτίζει» και αποθέματα ρευστότητας για μία πιθανή μελλοντική κρίση.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: