Τσακαλώτος: Η έξοδος στις αγορές ήταν κάτι παραπάνω απ’ αυτό που περιμέναμε

Μιλώντας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσω της κρατικής ΕΡΤ για τους όρους με τους οποίους η χώρα δανείστηκε το ποσό των 3 δισ. με επιτόκιο 4,625%.

«Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ’ αυτό που περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να βελτιώσει κατά 0,3% το επιτόκιο με το οποίο είχε δανειστεί η Ελλάδα το 2014 επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά.

Η έξοδος στις αγορές «μας δείχνει ότι υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», εκτίμησε ο υπουργός.

«Νομίζω ότι δεν είναι το τέλος σήμερα, είναι μια αρχή να δούμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε στους αγορές. Αποφασίσαμε ότι ήταν καλή στιγμή αλλά είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018. Νομίζουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ. Βάλαμε ένα λιθαράκι να γίνει μια πρώτη έξοδος στις αγορές ώστε να μπορέσουμε με αυτοπεποίθηση να βγούμε τον Αύγουστο του 2018 από τα μνημόνια», κατέληξε στη δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: