Τσακαλώτος: Έρχεται συνολική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ με τίτλο “Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων”, προανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη συνολική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, φέρνοντας προς ψήφιση μέχρι τα Χριστούγεννα δύο νομοσχέδια που θα αφορούν την αγορά των Καζίνο και τον διαδικτυακό στοιχηματισμό.

Ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στις ερωτήσεις που αφορούσαν το παρόν σχέδιο νόμου το οποίο αφορά στα παιγνιομηχανήματα τύπου VLT, ανέφερε ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ρυθμιστεί η λειτουργία των VLTs που θα λειτουργήσουν στην αγορά, με κύριο στόχο να τεθούν σαφείς κανόνες και αυστηρό πλαίσιο εποπτείας αλλά και να υπάρχει ένα καίριο πλήγμα στον παράνομο τζόγο.

Μάλιστα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι “σαφέστατα είναι καλύτερο να καταπολεμούμε τον παράνομο τζόγο και να φορολογούμε τα τυχερά παιχνίδια, από το να κόβουμε συντάξεις” και εκτίμησε ότι με την εφαρμογή των προωθούμενων αλλαγών, τα δημόσια ταμεία θα εισπράττουν περί τα 300 εκατ.ευρώ ετησίως από τη φορολόγηση των παιγνιομηχανημάτων στην πλήρη ανάπτυξη του έργου.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: