Τσακαλώτος: Εφικτή μια οριστική συμφωνία στις 7 Απριλίου

Μιλώντας εκτάκτως στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτίμησε ότι είναι εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης και μια οριστική συμφωνία με τους δανειστές να γίνουν στις 7 Απριλίου.

«Σας έχω πει ότι δεν θα έχουμε επιπλέον λιτότητα, αλλά είναι δύσκολη κατάσταση. Δεν είπα ποτέ ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Πολλές φορές σας έχω πει ότι είναι δύσκολη συμφωνία», είπε ο κ. Τσακαλώτος κατά την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.

«Χθες και σήμερα είναι σε εξέλιξη τηλεδιασκέψεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, άλλο για τα «καλά» μέτρα, άλλο για τη φορολογία, κάποιο άλλο για τις συντάξεις κλπ», τόνισε, προσθέτοντας πως θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη αύριο το μεσημέρι, αυτή τη φορά με συμμετέχοντες τον ίδιο και τους επικεφαλής του κλιμακίου των Θεσμών που πραγματοποιούν στο Χίλτον τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. «Στόχος μας είναι να κλείσουμε όσο πιο πολλά θέματα μπορούμε, με την καλύτερη εκδοχή την Δευτέρα, στις 20 Μαρτίου, να έχουμε μια συνολική λύση για σχεδόν όλα τα θέματα. Μόνο ένα, φοβάμαι, δεν μπορεί να λυθεί (τώρα)», σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για πορεία πλεονασμάτων για μετά το 2018 και για την περιγραφή, τη συστηματικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για χρέος. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogoup πλέον, θα απευθυνθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ και αφού τους ενημερώσει για την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί, θα τους ζητήσει «να κάνουν με τη σειρά τους κάτι για το χρέος».

«Με όλα αυτά θα μπορούμε να έχουμε κάποια οριστική συμφωνία στις 7 Απριλίου. Μπορεί και νωρίτερα, αλλά αυτός είναι ένας εφικτός στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: