Τσακαλώτος: Δεν μειώνονται οι συντάξεις

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε διαβεβαιώσεις πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, ενώ διαμήνυσε πως η χώρα θα βγει στις αγορές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στην καταστροφολογία, αδιαφορώντας για την ίδια τη χώρα.

Ο ίδιος, μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφισημία στο τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι στην πραγματικότητα είναι πιο επεκτατικός αυτός ο προϋπολογισμός διότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αντίμετρων. «Το ότι είμαστε σοβαρή κυβέρνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχαμε και δημοσιονομικό χώρο το 2018 και ξεκίνησαν νωρίτερα να υλοποιούνται θετικά μέτρα (επιδότηση παιδιών κ.λπ.)», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας. Σχολίασε ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα».

Και συμπλήρωσε: «Το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές». Κατηγόρησε, δε, τη Ν.Δ. ότι λέει «ας καταστραφεί η χώρα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας» και ότι «επενδύει στον εθνικό διχασμό».

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να αποφασίσει στις εκλογές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος και σε αυτό της Ν.Δ. «το οποίο δεν βγαίνει», όπως είπε.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: