Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα με τις πολιτικές της ΝΔ

Ομιλία στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης (16/07) η νομαρχιακή επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, έκανε αναφορά στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, θέματα οικονομίας, τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώνονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

Ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την ομιλία του, θέτοντας τρία ερωτήματα σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη, τα όσα είχε δεσμευθεί για τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του Κράτους και τα δικαιώματα, σημειώνοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν υλοποιήθηκε, και πως ένα χρόνο μετά, «με τις πολιτικές που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να στηριχθούν τα μεσαία στρώματα».

Επίσης, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, κάνοντας λόγο για «απαγόρευση των κινητοποιήσεων».

«Υπάρχει κρίση δημοκρατίας. Οι δεξιοί έχουν δύο φύσεις: απεχθάνονται τα κοινωνικά δικαιώματα ως εμπόδια στα κέρδη – και δεύτερη φύση τους είναι ο αυταρχισμός. Με τη βαθιά κρίση που βιώνουμε, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, και αυτό που κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο να μη βγει στους δρόμους», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως αν πραγματικά ενδιαφέρει την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την ουσιαστική ανάκαμψη, θα πρέπει να διαθέσει χρήματα από το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που της παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αν άμεσα δεν δοθεί βοήθεια σε επιχειρήσεις, πώς στη λεγόμενη φάση της ανάκαμψης θα μπορέσουν να τα καταφέρουν οι επιχειρηματίες, χωρίς ουσιαστική στήριξη, αν αρχίσουν να τρέχουν τότε, όλες μαζί οι υποχρεώσεις; Δηλαδή και αυτές που αφορούν την περίοδο πριν, αλλά και την περίοδο μετά την αναστολή;», υποστήριξε.

Τέλος, σε σχέση με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης του κόμματος παρατήρησε πως αυτή επιχειρείται με στόχο «σύντομα η πολιτική να θεωρείται η λύση στα προβλήματα και όχι το ίδιο το πρόβλημα».

Και πρόσθεσε επί του θέματος: «Κάνουμε διεύρυνση, και ο στόχος είναι να γίνει όσμωση νέων και παλιών, ανακατάταξη δυνάμεων, πάντα όμως με τις αρχές της αριστεράς. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μιλήσουμε κυρίως με τους ανθρώπους που απεχθάνονται την πολιτική και να τους πείσουμε ότι η πολιτική είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: