Τσακαλώτος: Αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, δήλωσε πως «δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα μέτρα-αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Η αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του από το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ρητή αναφορά στο πολυνομοσχέδιο για τη μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν ρυθμιστεί το χρέος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Χατζησάββα, σχετικώς με το αν είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση για μια κατάρρευση της Ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «πόσο έτοιμες είναι όλες οι οικονομίες της ΕΕ, της Ευρωζώνης, να αντιμετωπίσουν μια διάλυση της Ευρωζώνης;» για να προσθέσει «όχι πολύ».

«Γιατί θα είναι πολύ μεγάλη η κρίση, θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Βεβαίως, κάθε χώρα -και η Ελλάδα- έχει διάφορα σχέδια για κρίσεις τέτοιου τύπου, από πόλεμο μέχρι οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όμως, επειδή ακριβώς είναι πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις μιας διάλυσης της Ευρωζώνης, εμείς παλεύουμε για να διασωθεί», εξήγησε στη συνέχεια.

«Ο βασικός λόγος, μεταξύ πολλών, για τον οποίο δεν μπορεί να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γιατί ωφελημένες θα είναι οι δυνάμεις του εθνικισμού, του ακραίου δεξιού λαϊκισμού, όχι οι εργαζόμενοι και θα υπάρξει ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στην δεκαετία του ’30», υπογράμμισε ακόμη.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: