Τρύπα στον φλοιό της Γης «καταπίνει» ολόκληρη παραλία της Αυστραλίας [Βίντεο]

Με έκπληξη και δέος παρακολουθούν την εξέλιξη ενός σπάνιου φαινομένου οι επιστήμονες στην Αυστραλία, καθώς μία τεράστια τρύπα, ίση σε έκταση με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, καταπίνει σταδιακά μία ολόκληρη παραλία στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Η αρχή του φαινομένου προσδιορίζεται πριν από περίπου τρία χρόνια, όμως τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί η ένταση της κατακρήμνισης του εδάφους, προκαλώντας την εκκένωση παρακείμενου κάμπινγκ, ενώ οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση στους πολίτες ώστε να αποφεύγουν την συγκεκριμένη ακτή.

Πλέον, η δημοφιλής παραλία Rainbow παραμένει αποκλεισμένη, ενώ η έκτασή της έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον τα τρία τέταρτα της αρχικής της έκτασης. Οι αρχές της πολιτείας του Κουίνσλαντ, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη παραλία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την διερεύνηση του φαινομένου στους γεωλόγους της περιοχής, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέφεραν πως η υποχώρηση του εδάφους οφείλεται στην διάβρωσή του από τα νερά του Ειρηνικού ωκεανού, ενώ δεν αποκλείουν σταδιακά να εξαφανιστεί κάτω από τα κύματα κι ό,τι έχει απομείνει από την παραλία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους εξειδικευμένους γεωλόγους, αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, όμως το φαινόμενο στην Αυστραλία είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής που έχουν καταφέρει να εξετάσουν από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του.

Πηγή: pronews.gr

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: