Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια: Συγκλονιστικές εικόνες με ανθρώπους να προσεύχονται για τα θύματα

Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας έχει σοκάρει, με έναν νεαρό άνδρα να σκοτώνει τρεις ανθρώπους αποκεφαλίζοντας ένα από τα θύματα του.

Δύο άνθρωποι-ένας άνδρας και μια γυναίκα-δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, και ακόμα μια γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά, εξέπνευσε αργότερα μέσα σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης και όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο.

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ενώ ο δράστης έκοψε τον λαιμό ενός από τα θύματα.

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση αναφέρει ότι ο δράστης είναι ένας Τυνήσιος 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω της Λαμπεντούζα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πλήρες όνομα του δράστη είναι Μπραχίμ Αουσάουι.

Το ρεπορτάζ των Γάλλων σημειώνει ότι ο νεαρός έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ στη Γαλλία βρισκόταν από τις αρχές Οκτωβρίου.

Δικαστικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφεραν πως η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Αργά το απόγευμα άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έκαναν προσευχές για τα θύματα της επίθεσης.

Νωρίτερα έξω από την εκκλησία βρέθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως η χώρα του δέχεται επίθεση, αλλά δεν θα παραδοθεί.

Η Γαλλία για ακόμη μία φορά έζησε στιγμές τρόμου, καθώς μερικές ημέρες νωρίτερα υπήρξε η φρικτή δολοφονία δολοφονία με τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: