Τρίχρονος που έχασε τα πόδια του από μηνιγγίτιδα κάνει τα πρώτα του βήματα με προσθετικά άκρα

Τον Απρίλιο του 2015, όταν ήταν μόλις 8 μηνών, ο Τέιλορ Λιούς αρρώστησε από μηνιγγίτιδα και πέρασε 17 ημέρες σε κώμα παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή.

Οι θεράποντες ιατροί έδιναν στο μωρό λίγες ώρες ζωής και είχαν προετοιμάσει την οικογένειά του ότι θα χρειαστεί να του πουν αντίο. Τότε έπρεπε να προχωρήσουν και να ακρωτηριάσουν τα δυο χέρια και το ένα πόδι του. Αργότερα, στο τέλος του περασμένου έτους αποφάσισαν ότι έπρεπε να ακρωτηριάσουν και το άλλο του πόδι.

Ο 3χρονος σήμερα Τέιλορ, που έχασε και τα δυο του πόδια από τη μηνιγγίτιδα, πριν από μερικές ημέρες έβαλε προσθετικά πόδια και μπορεί για πρώτη φορά να περπατάει μόνος του.

«Είμαι τρισευτυχισμένη. Αν αναλογιστώ τι έχει περάσει στην ζωή του, αυτό δείχνει ότι δεν αφήνει τίποτα να τον σταματήσει», δήλωσε η 24χρονη μητέρα του.

«Ήξερα ότι θα συμβεί αυτό κάποια στιγμή, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο σύντομα. Στην αρχή δεν ήταν τόσο σίγουρος, αλλά τώρα προσπαθεί να μιμείται τους άλλους στην κλινική και αυτό τον βοηθάει πολύ», είπε ακόμα.

Ο μικρός μαχητής πηγαίνει σε κέντρο φυσιοθεραπείας κάθε 2 εβδομάδες και εκεί υπό την επίβλεψη ειδικών κάνει τα πρώτα του βήματα μόνος του.

«Κάνει φυσιοθεραπείες εδώ και 2 ή 3 εβδομάδες και μπορεί κιόλας να περπατάει. Τους είμαι απίστευτα ευγνώμων», τόνισε η μαμά του Τέιλορ.

«Στην αρχή φοβόμουν να τον αφήσω μόνο του εκεί, αλλά οι εργαζόμενοι με στήριξαν πολύ και φέρονται υπέροχα στον Τέιλορ», συμπλήρωσε.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: