Triumph: Η νέα Daytona Moto2 765

Η απόλυτη έκδοση της θρυλικής πολύ-πρωταθλήτριας στην κατηγορία Supersport είναι εδώ. Η νέα Daytona Moto2TM 765 σε φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται, σε μια αυθεντική εργοστασιακή  μοτοσυκλέτα που αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2TM.

 

  • Σπάνια, σπέσιαλ και μοναδική
    • Η απόλυτη Daytona
    • Περιορισμένη έκδοση αριθμημένων μοτοσυκλετών, με μόλις 765 μονάδες για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και ακόμη 765 μονάδες για την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.
    • Η πάνω τιμονόπλακα έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο billet και πάνω της, έχει χαραχθεί με laser ο αριθμός παραγωγής της μοτοσυκλέτας.

 

  • Νέος κινητήρας προδιαγραφών Moto2TM με την μεγαλύτερη ισχύ και ροπή που έχει υπάρξει στα 765 κ.εκ.
    • Νέος 3-κύλινδρος κινητήρας Daytona 765 κ.εκ. με αναβαθμίσεις προδιαγραφών Moto2TM
    • Η υψηλότερη ισχύς και ροπή που έχει υπάρξει σε κινητήρα παραγωγής 765 κ.εκ. της Triumph.
    • 130 PS μέγιστη ισχύς στις 12,250 σ.α.λ.
    • 80 Nm μέγιστη ροπή στις 9,750 σ.α.λ.
    • Απίστευτος ήχος από τη νέα αγωνιστική εξάτμιση τιτανίου της Arrow
    • Η πρώτη στον κόσμο μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Moto2TM που έχει πιστοποιηθεί από την Dorna Sports.

 

  • Η υψηλότερων προδιαγραφών Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ
    • Ελαφρύτερη από την προηγούμενης γενιάς Daytona
    • Νέα κορυφαίων προδιαγραφών φρένα Brembo Stylema®
    • Αγωνιστικών προδιαγραφών και υψηλής απόδοσης ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP
    • Αγωνιστικών προδιαγραφών ανάρτηση Öhlins

 

  • Ιδανικής σχεδίασης πλαίσιο που παρέχει ακρίβεια
    • Η βάση για την εξέλιξη του προγράμματος Moto2TM
    • Διαμόρφωση πλαισίου με προδιαγραφές του πρωταθλήματος Supersport
    • Μονόσελο αγωνιστικών προδιαγραφών
    • Η πιο δυναμική, ευέλικτη και σταθερή Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ
    • Απίστευτη απόδοση στην πίστα και το δρόμο

 

  • Η περισσότερη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί σε Daytona
    • Πλήρως έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT με γνήσια οθόνη έναρξης Moto2TM
    • Πέντε riding modes που περιλαμβάνουν Track mode
    • Σύστημα γρήγορου ανεβάσματος και κατεβάσματος ταχυτήτων Triumph (quickshifter)

 

  • Αγωνιστική παρουσία και στυλ
    • Νέο ελαφρύ κοστούμι από ανθρακονήματα
    • Αυθεντικό λογότυπο Moto2TM και μοναδικός χρωματισμός, εμπνευσμένος από τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου
    • Ανοδιωμένο πλαίσιο και ψαλίδι με υψηλής ποιότητας φινίρισμα

Ένδοξο παρελθόν

Μια από τις πιο διάσημες νίκες στην αγωνιστική ιστορία της Triumph πραγματοποιήθηκε το 1966 στον αγώνα Florida Daytona 200, όταν ο Buddy Elmore ξεκινώντας από την 46η θέση, κατάφερε να κάνει μια εκπληκτική νίκη πάνω στη σέλα μιας πρωτότυπης T100 Tiger. Ήταν μια δραματική νίκη που έβαλε το όνομα ‘Daytona’, βαθιά στην ψυχή της Triumph.

Επιστρέφοντας στη γκάμα της Triumph στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Daytona ενδυνάμωσε τη θρυλική της θέση, ως το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία νίκη στο Isle of Man TT και κερδίζοντας τα πρωταθλήματα Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα   SuperSports και για μια ακόμη φορά, τον αγώνα Daytona 200. Και με τη φετινή νίκη στο Isle of Man Supersport 2, με οδηγό τον Peter Hickman, η Daytona είναι χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη μεσαίου κυβισμού σπορ μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

Τώρα γιορτάζουμε την επιστροφή της Triumph στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων ταχύτητας, ως ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2TM, με τη νέα περιορισμένης έκδοσης Daytona Moto2TM 765, η οποία είναι η υψηλότερων προδιαγραφών έκδοση του βρετανικού αγωνιστικού θρύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Είναι η μοτοσυκλέτα που σηματοδοτεί μια μοναδική συνεργασία με το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGPTM της FIM.

Η δική σου εργοστασιακή Moto2TM μοτοσυκλέτα

Σχεδιασμένη από την ίδια ομάδα ειδικών που εξέλιξε τον κινητήρα Moto2TM, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει το νέο 3-κύλινδρο κινητήρα προδιαγραφών Moto2TM της Triumph, ο οποίος αποδίδει την υψηλότερη ισχύ και ροπή που είχε ποτέ μια μοτοσυκλέτα 765 κ.εκ. Με μέγιστη ισχύ 130 PS στις 12,250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή που φτάνει τα 80 Nm στις 9,750 σ.α.λ., ο νέος κινητήρας φέρνει αγωνιστική ισχύ και απόδοση στους δρόμους του κόσμου. Οι εκπληκτικές του επιδόσεις γίνονται αντιληπτές από τις χαμηλές στροφές και εξελίσσονται γραμμικά σε όλο το φάσμα των στροφών, μέσω της προηγμένη μονάδας  ECU της  Street Triple RS, παράγοντας παράλληλα έναν απίστευτο ήχο.

Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με μια σειρά από εξαρτήματα και αναβαθμίσεις ως προς την απόδοση, οι οποίες προέρχονται κατευθείαν από το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM. Περιλαμβάνονται βαλβίδες εισαγωγής από τιτάνιο, πιο ανθεκτικά έμβολα, προδιαγραφών MotoGPTM, πίρος εμβόλου με επικάλυψη DLC, νέου προφίλ εκκεντροφόροι, νέες χοάνες, τροποποιημένες μπιέλες, θύρα εισαγωγής, στρόφαλος και κύλινδροι, καθώς και αυξημένη σχέση συμπίεσης. Ο κινητήρας ανεβάζει 600 περισσότερες στροφές από τον κινητήρα της Street Triple RS, με την κόκκινη περιοχή να ξεκινά στις 13,250 σ.α.λ..

Η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει επίσης, νέα εξάτμιση υψηλής απόδοσης η οποία έχει συγκολληθεί με τη μέθοδο TIG, είναι εμπνευσμένη από τις εξατμίσεις του πρωταθλήματος Moto2TM και συνοδεύεται από τελικό τιτανίου της Arrow που προσφέρει τον απίστευτο ήχο των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Moto2TM! Αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Triumph και ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο και είναι ένα πλευρικά τοποθετημένο κουρμπαριστό τελικό που συνδυάζει υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και πολύ χαμηλό βάρος.

Καθώς είναι η μοτοσυκλέτα που σε φέρνει μια ανάσα από τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Moto2TM, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι εφοδιασμένη με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, με αναλογίες σχέσεων που έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την πίστα. Η αναλογία της πρώτης σχέσης προέρχεται κατευθείαν από το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM.

 

Η υψηλότερων προδιαγραφών Daytona που κατασκευάστηκε ποτέ

Ως η υψηλότερων προδιαγραφών αγωνιστική μοτοσυκλέτα Triumph, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει ελαφριά φρένα Brembo Stylema® προδιαγραφών superbike. Με μικρές διαστάσεις και άψογα μορφοποιημένα, αυτά είναι τα υψηλότερων προδιαγραφών φρένα της Brembo και χαρακτηρίζονται από την άμεση απόκριση, την ανθεκτικότητα στην πίστα και την ταχύτατη ψύξη τους. Στα αποκλειστικά εξαρτήματα της Brembo περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενη μανέτα ως προς το εύρος και την απόσταση από το γκριπ, καθώς και ακτινική αντλία MCS.

Η νέα Daytona διαθέτει επίσης, τα νέας γενιάς και κορυφαίων προδιαγραφών ελαστικά δρόμου Diablo Supercorsa SP, τα οποία προσφέρουν μέγιστη ακρίβεια και πρόσφυση στην πίστα και το δρόμο. Το σύστημα ανάρτησης των τροχών αποτελείται από αγωνιστικών προδιαγραφών αναρτήσεις Öhlins μπροστά και πίσω, με πιρούνι 43 χιλ. και πίσω αμορτισέρ TTX36. Και οι δύο αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ως προς την επαναφορά και τη συμπίεση των ελατηρίων.

Παράλληλα με τις κορυφαίες προδιαγραφές και τον μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο Daytona και παρέχει μέγιστη ευελιξία και δυναμική αγωνιστική οδήγηση. Αυτά έχουν επιτευχθεί μέσω του ελαφρύτερου πλαισίου και του ψαλιδιού, καθώς και μέσω των ελαφρύτερων εξωτερικών καλυμμάτων από ανθρακονήματα. Η νέα Daytona είναι εξοπλισμένη με τους ελαφρύτερους τροχούς στην κατηγορία της, οι οποίοι είναι 17 ιντσών, έχουν κατασκευαστεί από κράμα αλουμινίου και διαθέτουν πέντε μπράτσα. Συμβάλλουν σε μεγάλη ευελιξία και σε εκπληκτικό κράτημα, με αγωνιστικών προδιαγραφών αντιολισθητική μαύρη γυαλιστερή βαφή.

 

Ιδανικής σχεδίασης πλαίσιο που παρέχει ακρίβεια 

Η πολυαναμενόμενη νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει όμοιας ακρίβειας πλαίσιο, με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM και στην Daytona R που κατέκτησε το πρωτάθλημα BSB και πέτυχε πολλαπλές νίκες στην κατηγορία TT Supersports του Isle of Man. Σε αυτές τις επιτυχίες έχει συμβάλλει και η ασύγκριτη ευελιξία και ακρίβεια του πλαισίου, το οποίο μαζί με τις συνολικές κορυφαίες προδιαγραφές, κάνει αυτό το νέο μοντέλο, την πιο δυναμική και σταθερή Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σχεδιασμένη για εξαιρετική απόδοση στο δρόμο και την πίστα, η νέα Daytona διαθέτει μονόσελο που συμβάλλει στη μείωση βάρους και ενισχύει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Το μονόσελο διαθέτει πιο απαλό αφρώδες υλικό αγωνιστικής φιλοσοφίας, το οποίο επιτρέπει ευκολότερες μετατοπίσεις του αναβάτη στη σέλα. Διαθέτει επίσης αγωνιστικής έμπνευσης μαξιλαράκι πλάτης, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο κάλυμμα της ουράς.

Η περισσότερη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί σε Daytona

Ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σύγχρονης τεχνολογίας υπάρχει στο βασικό εξοπλισμό της νέας Daytona Moto2TM 765 Limited Edition. Περιλαμβάνονται κορυφαία για την κατηγορία πλήρως έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT με μοναδικό νέο γραφικό έναρξης που συνδυάζει τα λογότυπα Moto2TM και Triumph, καθώς και χρονόμετρο. Αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει στην κορυφαία τεχνολογία που είχε ποτέ μια Daytona. Και για απλή πρόσβαση στα όργανα κατά την οδήγηση, η νέα Daytona διαθέτει νέας σχεδίασης εργονομικούς διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών με joystick πέντε κατευθύνσεων.

Επίσης για πρώτη φορά σε Daytona, οι αναβάτες μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι πέντε λειτουργίες Rain, Road, Rider (που διαμορφώνεται από τον αναβάτη), Sport και Track. Όλες οι λειτουργίες προσαρμόζουν τη χαρτογράφηση του γκαζιού, τις ρυθμίσεις του ελέγχου πρόσφυσης και του ABS, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με το στυλ οδήγησης του αναβάτη και τις οδικές συνθήκες. Ενεργοποιούνται μέσω του συστήματος ride-by-wire.

Έτοιμη για την πίστα και εστιασμένη στις υψηλές επιδόσεις, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Triumph στον βασικό της εξοπλισμό. Το quickshifter επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και είναι ένα απαραίτητο σύστημα για τους φίλους της αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα.

 

Αγωνιστική παρουσία και στυλ

Με αυθεντικό αγωνιστικό στυλ, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει νέο ελαφρύ κοστούμι από ανθρακονήματα, το οποίο αποτελείται από νέο μονοκόματο πίνακα οργάνων, ολόσωμο φέρινγκ και νέας σχεδίασης ουρά, μπροστινό φτερό, πίσω λασπωτήρα, πάνω προστατευτικό αλυσίδας και αγωνιστικών προδιαγραφών κάτω προστατευτικό αλυσίδας.

Εμπνευσμένη από τα γραφικά βρετανικής σημαίας που είχε η μοτοσυκλέτα εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει αυθεντική σήμανση Moto2TM και μοναδικές χρωματικές επιλογές Carbon Black, Graphite Grey και Aluminium Silver, με εξαιρετικής αισθητικής λεπτομέρεια από ανθρακονήματα και Aluminium Silver γραφικό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι ολοκληρώνουν την αγωνιστική παρουσία και το επιβλητικό στυλ της μοτοσυκλέτας. Διαθέτουν εξαιρετικό ανοδειωμένο φινίρισμα, το οποίο μειώνει σημαντικά το βάρος, σε σχέση με την παραδοσιακή αμμοβολή. Σε συνδυασμό με τους χαρακτηριστικούς διπλούς προβολείς, τις πίσω βάσεις για την τοποθέτηση σταντ paddock και τα φλας LED, κάνουν τη στυλάτη νέα Daytona Moto2TM 765, έτοιμη για κάθε δρόμο και κάθε πίστα αγώνων ταχύτητας.

Σπάνια, σπέσιαλ και μοναδική

 Με περιορισμένη έκδοση μόλις 765 μονάδων για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και άλλων 765 για την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, η νέα  Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι σπάνια, σπέσιαλ και πραγματικά μοναδική. Η ζήτηση από αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο είναι ήδη εξαιρετικά θετική. Κάθε μοτοσυκλέτα διαθέτει πανέμορφη τιμονόπλακα από αλουμίνιο billet, η οποία διαθέτει λογότυπο Moto2TM και αριθμό παραγωγής που έχει χαραχθεί με laser.

Αγωνιστικής έμπνευσης αξεσουάρ

Με περισσότερα από 35 γνήσια αξεσουάρ Triumph να είναι διαθέσιμα γι’ αυτό το νέο μοντέλο, οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν τη Daytona στις δικές τους προτιμήσεις, με προϊόντα βελτίωσης της εμφάνισης, της προστασίας και της ασφάλειας. Στα νέα αξεσουάρ περιλαμβάνονται σύγχρονα φλας LED με γυαλιστερό μαύρο κορμό, καθώς και πανέμορφο δοχείο υγρών πίσω φρένου από μηχανικά επεξεργασμένο αλουμίνιο, το οποίο διαθέτει καπάκι με λογότυπο Triumph που έχει χαραχθεί με laser. Επίσης, οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν προστατευτικά στον κινητήρα και το πιρούνι, μικρών διαστάσεων σύστημα αντικατάστασης του λασπωτήρα και  TPMS.

Η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι μια μοναδικής σχεδίασης μοτοσυκλέτα που σε φέρνει μια ανάσα από τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Moto2TM. Είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής που διαθέτει την επίσημη έγκριση Moto2TM της Dorna Sports.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΥγρόψυκτος, 12 βαλβίδες, 2ΕΕΚ, 3 κύλινδροι σε σειρά
ΚΥΒΙΣΜΟΣ765 κ.εκ.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Χ ΔΙΑΔΡΟΜΗ78 x 53.38
ΣΥΜΠΙΕΣΗ12.9:1
ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ130 PS / 12,250 σ.α.λ.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ80 Nm / 9,750 σ.α.λ.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣΗλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου με SAI. Ηλεκτρονικός έλεγχος γκαζιού.
ΕΞΑΤΜΙΣΗ3 σε 1 εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι. Πρωτεύον τελικό κάτω από τον κινητήρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Δευτερεύον τελικό τιτανίου Arrow.
ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΑλυσίδα
ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣΥγρός πολύδισκος
ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ6-τάχυτο με Triumph Shift Assist
ΠΛΑΙΣΙΟΜπροστά – Αλουμινένιο δύο δοκών

Πίσω — 2 τμημάτων χυτευμένο με υψηλή πίεση

ΨΑΛΙΔΙΑπό κράμα αλουμινίου
ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΤΡΟΧΟΣ5 μπράτσων, 17 x 3.5 ιντσών, από κράμα αλουμινίου
ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΣ5 μπράτσων, 17 x 5.5 ιντσών, από κράμα αλουμινίου
ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ120/70 ZR17
ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ180/55 ZR17
ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΑνεστραμμένο πιρούνι Öhlins 43 χιλ. NIX30 με ρύθμιση προφόρτισης, επαναφοράς και απόσβεσης συμπίεσης
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΔύο θαλαμών μονό αμορτισέρ Öhlins TTX36 με δοχείο piggy back και ρύθμιση επαναφοράς και απόσβεσης συμπίεσης
ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΦΡΕΝΟBrembo Stylema® 4 εμβόλων ακτινικές mono-block δαγκάνες, δύο πλευστοί δίσκοι 310 χιλ. και ABS με διακόπτη απενεργοποίησης
ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟBrembo δαγκάνα ενός εμβόλου, μονός δίσκος 220 χιλ. και  ABS με διακόπτη απενεργοποίησης
ΦΑΡΔΥ ΤΙΜΟΝΙ718 χιλ.
ΥΨΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ1105 χιλ.
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ822 χιλ.
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1379 χιλ.
ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ23.2°
ΙΧΝΟΣ91.1 χιλ.
ΒΑΡΟΣΔ/Α
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΖΕΒΟΥΑΡ17.4 λίτρα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ **Δ/Α
ΡΥΠΟΙ CO2 **Δ/Α
**Οι ρύποι CO2 και η κατανάλωση καυσίμου έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό 168/2013/EC. Οι μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμου προέρχονται από συγκεκριμένες συνθήκες δοκιμής και παρέχονται μόνο για λόγους σύγκρισης. Ενδέχεται να μην είναι σύμφωνες με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά την οδήγηση στο δρόμο.

 

Triumph: Η νέα Daytona Moto2 765 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: