Τρίτο πρόσωπο: Νιώθω έλξη για τον αδελφό του συντρόφου μου.

Η 23χρονη Ανθή ρωτά

Θα ήθελα να σας πω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Το τελευταίο διάστημα νιώθω μια έλξη για τον αδελφό του συντρόφου μου. Με τον αδερφό του έχουμε άριστη σχέση βγαίνουμε όλοι μαζί για καφέ και βόλτες. Η σχέση μας είναι φιλική, αλλά τώρα τελευταία νιώθω το βλέμμα του αρκετές φορές πάνω μου  και όταν με κοιτάει νιώθω όμορφα.  Δεν είναι παιδί που θα εκδηλώσει κάτι παραπάνω γιατί σέβεται και αγαπάει τον αδερφό του .

Φυσικά, δεν θέλω να μπλέξω μαζί του γιατί δεν είναι σωστό . Θα ήθελα να μου πείτε τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να βγει από το μυαλό μου, να μην τον σκέφτομαι τόσο έντονα. Είχα σκεφτεί να του μιλήσω να του πω τι νιώθω αλλά φοβάμαι πως θα χαλάσει αυτή η καλή σχέση που έχουμε και δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί η σχέση που έχω με τον αδερφό του είναι σοβαρή και θα μπω κάποια στιγμή στην οικογένεια.

Ευχαριστώ και θα περιμένω σύντομα  να μάθω την γνώμη σας!

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από τη μία είναι απολύτως λογικό να νιώθετε κολακευμένη από το φλερτ ενός άλλου άντρα και από την άλλη είναι κατανοητή η δύσκολη θέση στην οποία έχετε έρθει.

Για αρχή θα ήθελα να σας συμβουλεύσω να ξεκαθαρίσετε δύο πράγματα μέσα σας. Πρώτον, αν το «όμορφο» συναίσθημα που σας προκαλεί το φλερτ του αδερφού του συντρόφου σας είναι έλξη ή απλή κολακεία. Μπορεί το ότι σας κάνει να νιώθετε όμορφα επειδή σας βρίσκει θελκτική να σας έχει μπερδέψει και να νομίζετε ότι σας αρέσει σαν άντρας. Ξεκαθαρίστε λοιπόν το αν τον βρίσκετε ελκυστικό σας υποψήφιο σύντροφο.

Το δεύτερο που θα ήταν καλό να κάνετε είναι να δείτε λίγο τι συμβαίνει στη σχέση σας. Είστε καλά μαζί; Είστε ευχαριστημένη από εκείνον; Μήπως η έλξη που νιώθετε για κάποιον άλλο άντρα είναι σημάδι πως η σχέση σας (ή εσείς μέσα σε αυτήν) δεν είναι ρόδινη;

Ελπίζω να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα σύντομα!

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τρίτο πρόσωπο σε αδιέξοδο: Μπορώ να ελπίζω ενώ περιμένουν παιδί;

Τρίτο πρόσωπο: «Τον πιέζω να χωρίσει και μου ζητάει χρόνο. Τι να κάνω»;

Τρίτο πρόσωπο: «Ο σύντροφός μου θέλει να δεχτώ την ερωμένη του»

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: