Τρίπολη – Εικόνες ντροπής με πρόβατα να βόσκουν στα απορρίμματα (pic)

Τρίπολη   Εικόνες ντροπής με πρόβατα να βόσκουν στα απορρίμματα (pic)

Τρίπολη – ντροπής με να βόσκουν στα (pic)

Μπορεί να σοκάρει η ενός μεγάλου κοπαδιού αιγοπροβάτων να βόσκουν μέσα στα σκουπίδια…
που βρίσκονται πεταμένα έξω από τους κάδους των απορριμμάτων στην περιοχή της Τρίπολης.

Τέτοιες εικόνες ντροπής αλλά και κινδύνου για τη δημόσια υγεία, ίσως να αποτελούν ρουτίνα της καθημερινότηταςκαθώς οι τόνοι των απορριμμάτων βρίσκονται σε κάθε σημείο του Δήμου Τρίπολης.

Υπάρχουν αρκετοί κτηνοτρόφοι στην ευρύτερη περιοχήτους δήμου οι οποίοι δεν κρατούν τα κοπάδια τους στους στάβλους, αλλά τα αφήνουν ελευθέρα να βόσκουν οπουδήποτε, ακόμα και στα απορρίμματα.

Οι ακόλουθες φωτογραφίες είναι από την περιοχή της Τρίπολης και μας τις έστειλε  αναγνώστης του ArcadiaPortal.gr υπογράφοντας ως σοκαρισμένος.

Το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί την εικόνα που αντικρίζουν σχεδόν καθημερινά κάτοικοι της περιοχής πλησίον του Παναρκαδικού Νοσκομείου. Κάποιοι κτηνοτρόφοι της γύρω περιοχής συνεχίζουν να αδιαφορούν για τη σίτιση των κοπαδιών τους με πιο κατάλληλη τροφή. Επειδή δεν πιστεύουμε ότι «βολεύονται» με το να τρώνε τα ζώα τους από τα σκουπίδια για να μην αγοράζουν ζωοτροφές, και η αιτία του φαινομένου μπορεί απλώς να είναι η αδιαφορία, ας επισημάνουμε απλώς ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί ωσότου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, διότι η μόλυνση εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: