Τριήμερη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κύπρο

Τριήμερη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κύπρο

Τριήμερη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κύπρο

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει, από την προσεχή Τρίτη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β” και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

Ο κ. Θεοδωράκης θα επισκεφθεί, επίσης, τα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία, αλλά και το πανεπιστήμιο όπου θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και συζήτηση με τους φοιτητές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα φτάσει στο νησί το πρωί της Τρίτης . Αμέσως μετά την άφιξή του, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα επισκεφτεί τα Γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία. Το απόγευμα θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα συναντηθεί με τον πρύτανη Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης. Στις 7 το βράδυ, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου , θα γίνει συζήτηση με τους φοιτητές. Θέμα της, η επανάσταση των νέων και του νέου που έχει ανάγκη η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ευρώπη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Χαρίδημος Τσούκας.

Στις 9 το πρωί της Τετάρτης, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μεταβεί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο όπου θα συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Δύο ώρες αργότερα θα έχει κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου. Στις 12.30 θα επισκεφθεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα συναντήσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα επισκεφτεί τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, στο γραφείο του στους “Αγιους Ομολογητές, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη στην Κύπρο θα συνοδεύσει ο πρέσβης επί τιμή και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού, Αλέξανδρος Μαλλιάς καθώς και ο Χαρίδημος Τσούκας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: