Τρεις πληρωμές επικουρικών συντάξεων μέσα στον Ιούλιο

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τρεις επικουρικές συντάξεις πληρώνονται μέσα στον Ιούλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, οι συνταξιούχοι θα λάβουν την επικουρική Ιουλίου στις 2/7, τα αναδρομικά των αυξήσεων στις 9/7 και την επικουρική Αυγούστου στις 29/7 με την ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών που αρχίζει από Ιούλιο και θα είναι για κάθε μήνα.

Έτσι, οι ημερομηνίες καταβολής των επικουρικών συντάξεων επανέρχονται στο παλιό καθεστώς, δηλαδή οι συντάξεις του επόμενου μήνα θα «προπληρώνονται» στη λήξη του προηγούμενου μήνα μαζί με τις κύριες συντάξεις. Μέχρι τώρα, η τρέχουσα σύνταξη του μήνα καταβάλλεται στη δεύτερη εργάσιμη μέρα του ίδιου μήνα.

Τι αλλάζει με την απόφαση Βρούτση

Με την απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, από τον Ιούλιο οι επικουρικές θα προπληρώνονται όπως και οι κύριες, δηλαδή οι συνταξιούχοι θα παίρνουν την επικουρική του επόμενου μήνα στο τέλος του τρέχοντα μήνα. Στο τέλος Ιουλίου, λοιπόν, οι 1.250.000 συνταξιούχοι με επικουρική από το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρωθούν την επικουρική του μηνός Αυγούστου στις ίδιες ημερομηνίες που θα πληρωθούν και την κύρια σύνταξη μηνός Αυγούστου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των επικουρικών δεν ανακοινώθηκαν, αλλά αναμένεται να είναι μεταξύ 29, 30 και 31 Ιουλίου. Μόνο για τον μήνα Ιούλιο, οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα πάρουν 2 επικουρικές και 245.000 από το σύνολο των δικαιούχων θα εισπράξουν 3 επικουρικές συντάξεις.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: