Τρεις νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη στην πόλη Βαν της Τουρκίας

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, επικαλούμενο τον τοπικό κυβερνήτη.

 

Όπως δήλωσε ο Μεχμέτ Παρλάκ, αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν, στο φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η επίθεση είχε συγκεκριμένα στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, μια κεντρική συνοικία της πόλης Βαν. Ο αξιωματούχος απέδωσε την επίθεση στην «περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση», διατύπωση με την οποία οι αρχές αναφέρονται στο PKK, την παράνομη αυτονομιστική κουρδική οργάνωση.

Οι τρεις νεκροί είναι όλοι άμαχοι και δύο από τους 40 τραυματίες είναι αστυνομικοί, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο που ήταν τραυματισμένο και θεωρείται ύποπτο ότι οδήγησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα. Το άτομο αυτό οδηγήθηκε στο γενικό επιτελείο της αστυνομάις στο Βαν για να ανακριθεί, συμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Το Βαν, μια πόλη με μικτό κουρδικό και τουρκικό πληθυσμό και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν είχε πληγεί μέχρι τώρα από τις μαζικές επιθέσεις που υφίσταται η γειτονική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

seleo.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: