Τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσα στους οποίους και 25 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε είκοσι πέντε.

Σε άλλη ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα, η Αστυνομία σημείωνε πως για το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος «σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη».

«Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για βιαιότητα και της σφοδρότητα των επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: