Τραγωδία στο Πολεμικό Ναυτικό – Βρέθηκαν δύο σοροί χειριστών του ελικοπτέρου

Φωτογραφία αρχείου

Βρέθηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών χειριστών του ελικοπτέρου Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου. Σύμφωνα με το ΥΕΘΑ, οι δύο σοροί εντοπίστηκαν σην Κίναρο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου μέλους του πληρώματος.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε αυτό επέβαιναν οι: κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.
To ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις 04.40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του σε αποκρημνη περιοχή βορειοδυτικά της Κινάρου, ενώ στις 07.01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.
Το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδιών και σύμφωνα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές.
Στις συνεχιζόμενες έρευνες συμμετέχουν ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ.

typosthes.gr-Politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: