Τραγική η κατάσταση στη βόρεια Έυβοια! Κάηκε ξενοδοχειακή μονάδα!

Ενισχύονται εκ νέου οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια , όπου η που εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στη Φαράκλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα, ενώ ο πυκνός καπνός εμποδίζει τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν και να προχωρήσουν σε ακριβείς ρίψεις νερού. Έχει εκκενωθεί ο οικισμός Κατούνια, ενώ στο σημείο έχουν καεί ολοσχερώς μία ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική και αποθήκες.Επίσης εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Λίμνη Ευβοίας.

Στο πύρινο μέτωπο, επιχειρούν πλέον συνολικά πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων αναμένεται από τη . Στο σημείο βρίσκονται ήδη 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, επτά , 11 βυτιοφόρα.

Στην Εύβοια, η εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη από την πύρινη λαίλαπα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης.

Κάηκαν 20.000 – 22.000 στρέμματα

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στην περιοχή.

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση από δω και πέρα. «Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι να είμαστε σίγουροι 100% ότι εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, γιατί πρέπει να δούμε από την άλλη πλευρά τι ζημιές έχουν γίνει. Η πρώτη προσέγγιση που έχω είναι ότι περίπου στα 20.000 με 22.000 στρέμματα είναι αυτά τα οποία έχουν καταστραφεί μέχρι αυτή την ώρα.

Δεν έχω ακριβή πληροφόρηση για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και το ζωικό πληθυσμό. Από πλευράς αγροτικών καλλιεργειών δεν πρέπει να είναι μεγάλες οι ζημιές, όμως θα τα δούμε άμεσα θα τα εκτιμήσουμε, γιατί θα έρθουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή από τον ΕΛΓΑ εκτιμητές για να δούμε ποια είναι η κατάσταση ακριβώς».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Πηγή:

youweekly.gr-Koinwnia

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: