Τραγική ειρωνεία!! Ισραηλινής σχεδίασης τα νέα αεροπλάνα του Ιράν!!

Τραγική ειρωνεία!! Ισραηλινής σχεδίασης τα νέα αεροπλάνα του Ιράν!!

Τραγική ειρωνεία!! Ισραηλινής σχεδίασης τα νέα αεροπλάνα του Ιράν!!

Μετά από ένα μεγάλο κύκλο εμπορικών συμφωνιών και ανταλλαγών όπλων, το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στο Ισραήλ με αεροπλάνα που έχουν σχεδιαστεί στο… Τελ Αβίβ

Ποιός θα περίμενε κανείς ότι το Ισραήλ, η χώρα που πολέμησε με πάθος τον αφοπλισμό του Ιράν, θα δεχόταν μια… υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του με αεροπλάνα που έχουν σχεδιαστεί στο ίδιο το… Ισραήλ.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, η ειρωνεία του πράγματος οφείλεται σε μία παλιά ιστορία ανταλλαγής τεχνολογίας όπλων μεταξύ του Ισραήλ και της Κίνας.Τραγική ειρωνεία!! Ισραηλινής σχεδίασης τα νέα αεροπλάνα του Ιράν!!

Η ιστορία, βγήκε στην επιφάνεια από ισραηλινό στρατιωτικό site, και έχει ως εξής: το Ιράν βρίσκεται αυτή την εποχή στο τελικό στάδιο της συμφωνίας για την αγορά 150 αεροπλάνων τύπου Chengdu J-10, ικανά για πολλές και σύνθετες αποστολές εδάφους και αέρος. Το θέμα είναι ότι αυτά τα αεροπλάνα είναι πανομοιότυπα με το ισραηλινό μαχητικό Lavi, το οποίο είχε σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980, το οποίο όμως δεν είχε βγει ποτέ στην παραγωγή.

Τώρα, πώς ένα αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο κατέληξε τελικά να βρίσκεται στα χέρια των Κινέζων και από εκεί στην Τεχεράνη, άπτεται πλέον της βιομηχανικής -και όχι μόνο- κατασκοπείας. Ειδικοί σ’ αυτού του είδους τα αλισβερίσια μεταξύ υποστηρίζουν οτι οι Ισραηλινοί, κρυφά από τους Αμερικάνους, πούλησαν στους Κινέζους τα σχέδια για το μαχητικό.

Αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε εξοργίσει εκείνη την εποχή τους αμερικάνους αξιωματούχους, οι οποίοι βρέθηκαν να εξοπλίζουν την Κίνα από την πίσω πόρτα και χωρίς την θέλησή τους.

Τώρα λοιπόν που τα ισραηλινά αεροπλάνα εμφανίζονται πλέον στην Τεχεράνη, η πολιτική σκηνή στο Ισραήλ παίρνει φωτιά, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, που, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, θα πρέπει να εξηγήσει τα ανεξήγητα στην κοινή γνώμη της χώρας του για το πώς έγιναν όλα αυτά.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: