Τουσκ: Τα πράγματα πηγαίνουν σε καλύτερη κατεύθυνση

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε πως «ποτέ πριν δεν είχα μεγαλύτερη πίστη ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε καλύτερη κατεύθυνση».

«Η αισιοδοξία μου πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκρατημένη, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που τη δικαιολογούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για την οικονομική ανάπτυξη όλων των ευρωπαϊκών χώρων, την πτώση της ανεργίας, την οικονομική συμφωνία με την Ελλάδα, την άνοδο του φιλοευρωπαϊκού αισθήματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις εκλογικές ήττες των αντιευρωπαϊκών κομμάτων και τις νίκες των ηγετών που «υποστηρίζουν 100% την ΕΕ, από τη Βουλγαρία μέχρι την Αυστρία και από την Ολλανδία, μέχρι φυσικά τη Γαλλία».

Όσον αφορά στο Brexit, ο κ. Τουσκ είπε ότι, όταν τον ρωτούν αν μπορεί να φανταστεί ένα σενάριο στο οποίο η Μ. Βρετανία παραμένει στην ΕΕ, απαντά πως και η ΕΕ χτίστηκε πάνω σε όνειρα που έμοιαζαν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. «Μπορεί να λένε ότι είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» είπε χαρακτηριστικά ο Ντ. Τουσκ χρησιμοποιώντας το γνωστό στίχο του Τζον Λένον, αναφέρει το ΑΠΕ.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: