Τούρτα κορμός σοκολάτας με επικάλυψη γλάσο σοκολάτας

Υπέροχη τούρτα κορμός σοκολάτα με επικάλυψη γλάσο-γκανάς  σοκολάτας για τα γενέθλια, τα γιορτή και … όχι μόνο !!!

Υλικά συνταγής

  • Για το κορμό:
  • 1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγί σκόνη [τύπου garni]
  • 1 κρέμα γάλακτος 250 ml με 35% λιπαρά
  • 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
  • 3 μεγάλες κουταλιές  νουτέλα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 βανίλια ή 1-2 κ.σ.λικέρ της αρεσκείας μας
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας: *
  • 2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τον κορμό:Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ, στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγί, τη λιωμένη κουβερτούρα, τη νουτέλα και το λικέρ της επιλογής μας ή τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ να ομογενοποιηθούν.
  2. Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα χονδροθρυμματισμένα στο χέρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ [όχι στο μίξερ] μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.
  3. Για την επικάλυψη σοκολάτας:Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ” αυτήν την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα.
  4. Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

* Για περισσότερη στρώση  επικάλυψης διπλασιάστε τη ποσότητα των υλικών.

Originally posted 2016-07-18 16:30:09.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: