Τούρκος υπήκοος συνελήφθη με 1.055 αρχαία νομίσματα κρυμμένα σε μπουκαλάκια νερού

Τούρκος υπήκοος προσπάθησε να μπει στην Ελλάδα έχοντας μαζί του αρχαία ελληνικά νομίσματα, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που του έκαναν υπάλληλοι του τελωνείου Κήπων, ως επιβάτη λεωφορείου, κατά την είσοδό του στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης μετέφερε επιμελώς κρυμμένα 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα μέσα σε 7 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, τα οποία είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή ταινία.

Κατά την εξέτασή του, ο δράστης ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σ’ αυτόν άτομο.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: