Τούρκος πρωθυπουργός: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν, μετά το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο »Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αποδίδεται στον ISIS.

 

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σκοτώθηκαν 36 άτομα, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σημείωσε πως εκτός από τους 36 νεκρούς, νεκροί είναι και τρεις δράστες που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε και τον αριθμό των τραυματιών, που ανέρχονται στους 147.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ.

Τούρκος Πρωθυπουργός: Πρόκειται για προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, η επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σημείωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Ατατούρκ κατέγραψαν τη στιγμή των εκρήξεων.

Πηγή: enikos.gr

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: