Τούρκοι καλούσαν Έλληνα στρατηγό να μην πετάξει πάνω από τη νήσο Παναγιά

Η Άγκυρα, με το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου να πλησιάζει, συνεχίζει να εντείνει τις προκλήσεις της καθημερινά απέναντι στην Ελλάδα, απειλώντας αυτή τη φορά ελληνικό ελικόπτερο του στρατού που πετούσε πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Ειδικότερα, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, μέσω ραντάρ από τις τουρκικές ακτές, η Άγκυρα προσπάθησε να «μπλοκάρει» ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, το οποίο μετέφερε τον αντιστράτηγο διοικητή ΑΣΔΕΝ, Νίκο Μανωλάκο, πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Οι Τούρκοι, λοιπόν, καλούσαν το ελικόπτερο να απομακρυνθεί, γιατί, όπως έλεγαν, πετούσε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Σημειώνεται ότι ο διοικητής ΑΣΔΕΝ πραγματοποιούσε επίσκεψη σε φρουρές ακριτικών νησιών, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για το Πάσχα και να επιθεωρήσει τις μονάδες και τον βαθμό ετοιμότητάς τους.

Την ώρα που το ελικόπτερο πετούσε στην περιοχή των Οινουσσών-Παναγιάς, κλήθηκε από επίγειους σταθμούς ραντάρ να αποχωρήσει άμεσα, γιατί παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι Έλληνες χειριστές του ελικοπτέρου ενημέρωσαν αμέσως τον διοικητή ΑΣΔΕΝ και συνέχισαν την πτήση τους αγνοώντας τις τουρκικές παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Παναγιά είναι το νησί πάνω από το οποίο η τουρκική αεροπορία έχει κάνει τις περισσότερες υπερπτήσεις το τελευταίο 12μηνο.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: