Τουρκική «επιχείρηση» έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις μικρές τουρκικές ακτοφυλακιδες μαζί με ακόμη μια ακταιωρό υποτίθεται οτι συνοδεύουν ενα μικρό αλιευτικό το οποιο φέρεται να εχει υποστεί βλάβη

Μια μεγαλη τουρκικη «επιχείρηση» έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πολύ κοντα στις βορειοανατολικές ακτές της Λέσβου, κοντά στο Σίγρι, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ωρα, με ενα σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις μικρές τουρκικές ακτοφυλακιδες μαζί με μια ακταιωρό υποτίθεται οτι συνοδεύουν ενα μικρό αλιευτικό το οποίο φέρεται να εχει υποστεί βλάβη, χωρίς να εχει εξακριβωθεί μεχρι ώρας οτι ισχύει κιόλας. Τα τουρκικά πλοία επικαλούνται στις επικοινωνίες που έχουν γινει με την ελληνική πλευρά οτι πραγματοποιούν αβλαβή διέλευση, κάτι όμως το οποίο δεν ισχύει καθώς εδώ και περίπου δυο ώρες οι τουρκικες ακταιωροί πραγματοποιούν συνεχείς ελιγμούς, σε μια προσπάθεια τους να «προστατεύσουν» το αλιευτικό από τα ελληνικα σκάφη. Την ίδια στιγμή την περιοχή επιτηρεί απο αέρος και ενα τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκαφος τυπου Baiyractar, δείχνοντας ετσι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ενα καλοσχεδιασμένο «περιστατικό» με στόχο να αυξήσει το θερμόμετρο της έντασης στις ελληνοτουρκικες σχέσεις, αμφισβητώντας εμπράκτως κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Επι της ουσίας οι Τούρκοι επιχειρούν να συντηρήσουν την προκλητικές τους αιτιασεις στις ελληνοτουρκικες σχέσεις, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της χώρας μας να πραγματοποιεί άσκησης έρευνας και διάσωσης ακόμη και όταν πρόκειται για δικά της χωρικά ύδατα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα από τις ελληνικές αρχές, δεδομενου ότι έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν απο τα κατεχόμενα, τορπιλίζοντας παράλληλα το κλίμα ύφεσης που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο δίμηνο στο Αιγαίο.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: