Τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο: Πολεμικά εμβατήρια, θρησκευτικά μηνύματα και πυροτεχνήματα

Η πλευρά της Τουρκίας συνεχίζει τις προκλήσεις στον Έβρο, προσπαθώντας να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στις ελληνικές δυνάμεις. Πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα από μεγάφωνα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι Τούρκοι προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου, τη στιγμή που αυξήθηκαν οι ροές των μεταναστών και προσφύγων κατά 20%.

Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Τούρκοι βάζουν τα μεγάφωνα σε υψηλή ένταση να παίζουν πολεμικά εμβατήρια και θρησκευτικά μηνύματα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ αποκορύφωμα ήταν το γλέντι που έστησαν απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου με αφορμή την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Παράλληλα ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί κλειστά φορτηγάκια που κινούνται κατά μήκος του ποταμού, κοντά στα ελληνικά σύνορα, και έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να αποκόπτουν και να παρεμβάλουν τις επικοινωνίες σε ασυρμάτους και κινητά τηλέφωνα.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: