Τουρκικά F-16 πάνω από το Γιαβούζ


Δημοσίευμα της σημερινής Sabah έρχεται να εντείνει ακόμα περισσότερα τη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή ασχέτως του τι λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα αναφέρει, σύμφωνα με το news.gr, πως το Γιαβούζ χαιρετίστηκε από πάνοπλα μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Η εφημερίδα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία των μαχητικών να περνούν πάνω από το γεωτρύπανο. Αναφέρει δε πως οι πιλότοι αποθανάτισαν την στιγμή με σχετική φωτογραφία και τονίζει πως για να αντιμετωπίσουν το πιθανό ενδεχόμενο παρενόχλησης είναι οπλισμένα με πυραύλους ΑΙΜ-120 και ΑΙΜ-9.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πύραυλος ΑΙΜ-120 είναι για εμπλοκές εναέριων στόχων σε αποστάσεις πέραν του οπτικού ορίζοντα τους οποίους εγκλωβίζει με δικό του ραντάρ ενώ οι ΑΙΜ-9 είναι για μικρότερες αποστάσεις και εγκλωβίζουν τους στόχους ακολουθώντας την θερμότητα του κινητήρα του εχθρικού αεροσκάφους.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως το ταξίδι του «Γιαβούζ» έθεσε σε συναγερμό τους Έλληνες.

Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές η συνάντηση ενδεχομένως να γίνει και σήμερα το απόγευμα.

Πάντως σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com το «Γιαβούζ» παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Αττάλειας.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: