Τουρκία: Τουλάχιστον επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στην αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με το Ντογάν, ενώ στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στην κοινότητα Κιζίλτεπε, μια σχεδόν ταυτόχρονη έκρηξη στοίχισε τη ζωή άλλων δύο πολιτών. Η έκρηξη έγινε ενώ από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα, κοντά σε ένα νοσοκομείο, διερχόταν ένα όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με το Ντογάν.

Νωρίτερα, τούρκος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για 25 τραυματίες από την έκρηξη της βόμβας στο Κιζίλτεπε, στην επαρχία Μάρντιν.

Εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα κατέγραψαν μεγάλες ζημιές σε κοντινά κτίρια και σε αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα.

Το πρωί, πέντε τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν στο Ουλούντερε, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, όταν εξερράγη βόμβα, ενέργεια που επίσης οι αρχές απέδωσαν στο PKK.imerisia.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: