Τουρκία: Την παρέμβαση της Ουάσιγκτον προκάλεσε η σύλληψη Τουρκάλας τραγουδίστριας

Την παρέμβαση της Ουάσινγκτον προκάλεσε η σύλληψη της Τουρκάλας ποπ — σταρ, Gulsen στη Τουρκία. Σύμφωνα με το Reuters, σε δήλωση του εκπρόσωπος του State Department, είπε ότι οι ΗΠΑ, ανησυχούν για την προσπάθεια της Άγκυρας να περιορίσει την ελευθερία του λόγου μέσω της λογοκρισίας αλλά και των δικαστηρίων.

Η Γκιουλσέν συνελήφθη την Πέμπτη, αφού η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της για την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους και εχθρότητας» με αφορμή ένα σχόλιο.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε πριν αρκετούς μήνες, ωστόσο δημοσιογράφοι του τουρκικού Τύπου το ανακάλυψαν αυτή την εβδομάδα. Παρότι η ίδια προχώρησε σε δήλωση ζητώντας συγνώμη, συνελήφθη. Το σχόλιο αφορούσε τον συνεργάτη της και ντράμερ και στο οποίο είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, αστειευόμενη, «έχει φοιτήσει στο Ιμαμ Χατίπ, από εκεί προέρχεται η διαστροφή του».

Στο Ιμάμ Χατίπ, έχει φοιτήσει και ο Τούρκος πρόεδρος ενώ είναι σχολή που εκπαιδεύει νέος ώστε να γίνουν ιμάμηδες και ιεροκήρυκες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τα βέλη των ΜΜΕ, αφού κατά περιόδους έχει κατηγορηθεί για το… ντύσιμο της αλλά και για τις θέσεις της που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα την LGBTQ+ κοινότητα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: