Τουρκία: Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Ανάμεσά τους γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί — Έχουν ζητήσει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, του «εγκεφάλου» του πραξικοπήματος

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 24 άτομα για τους υποτιθέμενους δεσμούς τους με το δίκτυο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση TRT.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Σανλιούρφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, συνελήφθησαν 16 άτομα — μεταξύ των οποίων γιατροί, δάσκαλοι και αστυνομικοί — οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με το κίνημα Γκιουλέν που η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε μία δεύτερη επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε άλλα οκτώ άτομα που φέρονται υπεύθυνα για τη «διείσδυση» του κινήματος σε αστυνομικές σχολές.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ως «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά την οποία περισσότεροι από 250 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν, αλλά η Ουάσινγκτον είναι απρόθυμη να εκδώσει τον αυτοεξόριστο ιμάμη, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα δεν έχει παρουσιάσει επαρκείς αποδείξεις εναντίον του.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μία τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων γκιουλενιστών, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: