Τουρκία: Στα ύψη ο προεκλογικός πυρετός – Η απροσeξία Κιλιντσάρογλου που εκμεταλλεύτηκε ο Ερντογάν

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται η Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να εμφανίζεται πιο αδύναμος δημοσκοπικά σε σχέση με τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος πυροδότησε ζωηρό σχολιασμό με την τελευταία εμφάνισή του. 

Εμφανίστηκε, συγκεκριμένα, σε φωτογραφία να πατάει με τα παπούτσια του πάνω σε χαλάκι προσευχής. Το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύτηκε την «αστοχία» του ηγέτη της αντιπολίτευσης και του καταλογίζει θρησκευτική ασέβεια.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το CHP, το κόμμα του Κιλιντσάρογλου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν είδε το χαλάκι, λόγω της έντασης και της βιασύνης όσων ήθελαν να βγάλουν φωτογραφίες.

Ο ίδιος ο Κιλιντσάρογλου απολογήθηκε με ανάρτησή του στα social media, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν, τόνισε ότι δεν είχε δει το χαλί προσευχής και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να προσβάλει κανέναν και πολύ περισσότερο το έθνος του.

Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα 

Στο μεταξύ, προβάδισμα νίκης έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο έμπειρος τούρκος δημοσκόπος Ιμπραχίμ Ουσλού, ο οποίος τονίζει ότι «ο Kιλιτσντάρογλου είναι πάνω από το 50% και ίσως νικήσει από τον πρώτο γύρο».

Ο Ουσλού, ο οποίος είναι πρόεδρος της εταιρίας ερευνών ANAR, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μας, ο κ. Κιλιτσντάρογλου προηγείται. Τα ποσοστά του είναι λίγο πιο πάνω από το 50%.

Τα ποσοστά του Ερντογάν κυμαίνονται στο 40-42% που σημαίνει ότι δεν έχει πιθανότητα να νικήσει από τον πρώτο γύρο.

Οι αντίπαλοι του Ερντογάν είναι οι εξής:

1. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο σοσιαλδημοκράτης που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη συμμαχία της αντιπολίτευσης (Τραπέζι των έξι)
2. Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου το 2021
3. Ο Σινάν Ογκάν, που εκπροσωπεί πέντε εθνικιστικά κόμματα (συμμαχία Ata)

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: