Τουρκία: Ρεκόρ κρουσμάτων, με πάνω από 110.000 σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι 217 ασθενείς και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 87.000, με βάση τα επίσημα στοιχεία

Στις 110.682 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στα τέλη Δεκεμβρίου οι νέες μολύνσεις κυμαίνονταν γύρω στις 20.000 ημερησίως, όμως έκτοτε έχουν αυξηθεί, κυρίως λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι 217 ασθενείς και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 87.000, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Παράλληλα, το επιστημονικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ότι το αντιιικό χάπι μολνουπιραβίρη θα χορηγείται από την επόμενη εβδομάδα σε ασθενείς άνω των 65 ετών ή σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Σύμφωνα με το συμβούλιο, φαίνεται πως σχεδόν όλες οι νέες μολύνσεις οφείλονται στην Όμικρον. Η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται στο 68,7% σε όλη τη χώρα και οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νέο αυτό κύμα της πανδημίας δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία.

Πολλές χώρες έσπευσαν να προμηθευτούν το φάρμακο μολνουπιραβίρη της εταιρείας Merck μετά τα πρώτα, πολλά υποσχόμενα αρχικά αποτελέσματά του. Ωστόσο τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία στα τέλη Νοεμβρίου υποδήλωναν ότι δεν είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικό απ’ όσο πίστευαν μέχρι τότε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: