Τουρκία: Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του ελληνικού νοσοκομείου

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος του Ελληνικού Νοσοκομείου «Μπαλουκλί», το οποίο υπέστη καταστροφικές ζημιές πρόσφατα έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς, δήλωσε ότι οι εργασίες καθαρισμού στο κτίριο του νοσοκομείου έχουν τελειώσει, ενώ η ανακαίνισή του θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Το κτίριο του Ελληνικού Νοσοκομείου, στην Παλιά Πόλη, δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου από άγνωστη αιτία.

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ανέφερε πως το νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1454 με διάταγμα του σουλτάνου Φατίχ Μεχμέτ, προσθέτοντας πως προσφέρει υπηρεσίες στην περιοχή από το 1753, ενώ το μέρος του κτιρίου που κάηκε, χτίστηκε το 1894.

Πρόσθεσε πως το νοσοκομείο αποτελείται από διάφορα τμήματα και οκτώ κτίρια, ενώ η πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο της Παλιάς Πόλης, όπου νοσηλεύονται οι ηλικιωμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς, προκαλώντας ζημιές και στους τρεις ορόφους του. Παράλληλα, εξήγγησε ότι 104 από τους 135 ασθενείς μεταφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία σε πρώτο στάδιο και ακολούθως η θεραπεία τους συνεχίστηκε σε άλλες υπηρεσίες του «Μπαλουκλί».

«Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει σύντομα»

Αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως τα συνεργεία του δήμου Zeytinburnu της Πόλης, στον οποίο υπάγεται το νοοκομείο, απομάκρυναν περίπου 300 τόνους μπάζα μέσα σε μια εβδομάδα.

Τονίζοντας, ακολούθως, πως η ανακαίνιση του κτιρίου θα ξεκινήσει σύντομα, ο Ιωαννίδης είπε ότι συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια και εξασφάλισε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις απαραίτητες άδειες για την ανακαίνιση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη. «Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, πρώτα θα γίνει η στέγη και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι λεπτές εργασίες. Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, ίσως και νωρίτερα. Θα μεταφέρουμε τους ασθενείς στις θέσεις τους», δήλωσε ο Ιωαννίδης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: