Τουρκία – Κιλιτσντάρογλου: Απειλούν με όπλα και δολοφονίες, προτιμώ να πεθάνω όρθιος

Με την ημερομηνία των τουρκικών εκλογών να έχει κλειδώσει για τις 14 Μαΐου, απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Και τώρα έφτασαν στην τελευταία φάση. Απειλούν με όπλα και δολοφονίες. Μάς κάνουν τις τελευταίες τους προειδοποιήσεις. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο… Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχουν αυτές οι απειλές» δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κιλιτσντάογλου τόνισε ότι αψηφά τις απειλές: «από την έδρα αυτή απευθύνομαι σε αυτές τις συμμορίες, στη μαφία σε αυτές τις παραστρατιωτικές οργανώσεις. Ανέντιμοι, άτιμοι, βλάκες, αλεπούδες, Δεν θα φοβηθώ. Αντί να γονατίσω μπροστά σας προτιμώ να πεθάνω όρθιος!».

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Ο Ερντογάν, με βάση όσα είπε, θα προκηρύξει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές μετά τον μήνα του Ραμαζανιού, στις 14 Μαΐου, θέλοντας να συμβολίσει την ημέρα που την ίδια ημέρα που κέρδισε μία συντριπτική νίκη κι ο Αντνάν Μεντερές. Όπως ανέφερε, «ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία».

«Το έθνος μας θα δώσει την απάντησή του στο “Τραπέζι των Έξι” (δηλαδή την πλατφόρμα με την οποία θα κατέβει η αντιπολίτευση) την ίδια ημέρα που θα είναι τα 73 χρόνια» είπε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα που ιδρύθηκε το 1946 από τον Αντνάν Μεντερές και τους υποστηρικτές του, που είχαν αποχωρήσει από το κόμμα του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ», ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, είχε κερδίσει τις εκλογές στις 14 Μαΐου 1950 προτού ανατραπεί δέκα χρόνια αργότερα από στρατιωτικό πραξικόπημα και διαλυθεί στη συνέχεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μεντερές, επιδιώκοντας να στείλει ένα μήνυμα στο συντηρητικό εκλογικό σώμα.

Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και σε αυτή την αναμέτρηση. Επίθεση εξαπέλυσε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μέσω ενός προέδρου – μαριονέτα», με τουλάχιστον δέκα άτομα στο παρασκήνιο.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο πληθωρισμός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος που επιδιώκει την πτώση του δείκτη στο 30% τους επόμενους μήνες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: