Τουρκία: Η Ελλάδα κάνει «συμμαχίες κακών» με Γαλλία και ΕΕ

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, προέβη την Πέμπτη σε σωρεία προκλητικών δηλώσεων σε βάρος της ελληνικής πλευράς.

«Αντί να κατηγορούν τη χώρα μας, καλούμε για μια ακόμη φορά να την ΕΕ και την Ελλάδα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να σεβαστούν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο», είπε, μετά την επίσκεψη του Ζοζέπ Μπορέλ στις Καστανιές, αλλά και απέναντι στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και τις αντιδράσεις της Γαλλίας έναντι της προκλητικότητας της Αγκυρας.

«Η Τουρκία εμμένει στην υπονόμευση της ασφάλειας και της σταθερότητας, καθώς και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους γείτονές της», ήταν η τοποθέτηση του κ. Δένδια σε μια δήλωση που έγινε στην αγγλική γλώσσα και έλαβε ευρεία δημοσιότητα μέσα από διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters, το Associated Press και το Euronews.

«Οι προσπάθειες δημιουργίας συμμαχιών του κακού εναντίον της Τουρκίας και η εκμετάλλευση της ΕΕ δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δένδια για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι εντελώς αποκομμένες από την πραγματικότητα. Η Ελλάδα, μαζί με την Κύπρο πρέπει να ξυπνήσουν τώρα από το όνειρο ότι μπορούν να φυλακίσουν την Τουρκία στις δικές της ακτές καθώς και ότι αυτό είναι σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Ακσόι.

«Αντί να κατηγορούν τη χώρα μας, καλούμε για μια ακόμη φορά να την ΕΕ και την Ελλάδα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να σεβαστούν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο», τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Τα σχόλια από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον ύπατο εκπρόσωπο Μπορέλ χθες στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι πάνω απ’ όλα μια απόδειξη της προσπάθειας της Ελλάδας να καλύψει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα σε βάρος αιτούντων άσυλο υπό τη σκέπη της ΕΕ».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: