Τουρκία: Αυξήσεις- «φωτιά» σε βασικά είδη – 614% πιο ακριβά τα λεμόνια και οι πατάτες!

Αντιπολιτευόμενα μέσα σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεσμεύεται για καλύτερες ημέρες αλλά μετά το 2023 — «Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» δήλωσε πωλητής

«Χρυσάφι» κοστίζουν πλέον βασικά είδη στην Τουρκία, καθώς οι αυξήσεις έχουν «στενάξει» τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην ακρίβεια που υπάρχει σε βασικά αγαθά, με τα λεμόνια και τις πατάτες να καταγράφουν αυξήσεις που φτάνουν το 614%.

Η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρουν αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, δεσμεύεται για καλύτερες μέρες μεν, αλλά μετά το 2023.

Στο δελτίο ειδήσεων του Fox Haber αναφέρθηκε: «Γίνονται απίστευτες αυξήσεις σε βασικά προϊὀντα που έχουμε κάθε ημέρα στην κουζίνα. Όπως στις πατάτες, στα κρεμμύδια και στα λεμόνια. Οι τιμές τους αυξήθηκαν 614% σε ένα χρόνο».

Πολίτης αναφέρει μάλιστα: «Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού είναι σαν του χρυσού! Κοιτάζουμε τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα»


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clij21mvtnax)

«Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στην λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» δήλωσε από την πλευρά του ένας πωλητής.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: