Τουρκία – Αντιπρόεδρος Γκρίζων Λύκων: «Να μην λησμονεί η Ελλάδα το Casus Belli»

Αφορμή για τις απειλές από το βήμα της τουρκικής βουλής, το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια

Απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), γνωστό και ως κόμμα των Γκρίζων Λύκων, Ισμαήλ Οζεντεμίρ. Το MHP αποτελεί κυβερνητικό εταίρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας από το βήμα της τουρκικής βουλής, ο Οζντεμίρ προειδοποίησε τη χώρα μας, να μην επιχειρήσει επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., σχολιάζοντας και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Σόφια, για το τουρκικό Casus Belli στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ν.μ. είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό κάθε σχετική σκέψη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Γκρίζων Λύκω, υπενθυμίζοντας το Casus Belli της τουρκικής βουλής του 1995, εφόσον η χώρα μας προχωρήσει στο νόμιμο δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων.

Ο Οζντεμίρ κατηγόρησε την Ελλάδα για στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου και παραβίαση διεθνών συνθηκών, που -σύμφωνα με τον ίδιο- «δεν συμβάλλει στην ειρήνη και στις διμερείς σχέσεις». Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, αποκαλούσε «Θάλασσα των Νησιών» το Αιγαίο Πέλαγος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: