Τουρκία: 28 οι νεκροί από την έκρηξη στο ορυχείο – 15 οι εγκλωβισμένοι

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία με τον υπουργό Υγείας της χώρας να ανακοινώνει ότι πλέον ανέρχεται στους 28 με 15 εργάτες να είναι εγκλωβισμένοι αν και οι τουρκικές αρχές εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν μέσα στην ημέρα να τους απεγκλωβίσουν.

Ήδη, σύμφωνα με το CNN Turk, τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τους 13 από τους εγκλωβισμένους εργάτες και έχει ξεκινήσει η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαϊρετίν Κότσα, «ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στην Μπαρτίν έφτασε τους 28. Γίνεται ό,τι είναι απαραίτητο για την νοσηλεία 11 τραυματιών, 6 στην Κωνσταντινούπολη και 5 στην Μπαρτίν».

Σε δηλώσεις του από το ορυχείο τα ξημερώματα του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, εξήγησε ότι 49 ήταν οι εργάτες που βρίσκονταν στην περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη στο ορυχείο. Όπως είπε για τους 11 τραυματίες, κανενός η ζωή δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

«58 εργάτες απεγκλωβίστηκαν μετά την έκρηξη. Έχουμε 15 που προσπαθούμε να τους προσεγγίσουμε με τα σωστικά συνεργεία» συμπλήρωσε ο Σοϊλού. Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούν τις προσπάθειες των διασωστών.


Δηλώσεις από το ορυχείο έκανε και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σύμφωνα με τον οποίο στο σημείο της έκρηξης υπάρχει σε εξέλιξη φωτιά με 10-11 από τους εγκλωβισμένους εργάτες να βρίσκονται εκεί. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η αιτία της έκρηξης ήταν η ανάφλεξη κάποιου εύφλεκτου υλικού, πιθανότατα μεθανίου.

Στο ορυχείο αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να μην αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών και να απεγκλωβιστούν σώοι και ασφαλείς οι ανθρακωρύχοι που παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: