Τουριστικός κλάδος: Γιατί παραμένει ιδανική επιλογή

Στο καλό «σενάριο» ποντάρει ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας για να ελπίζει ίσως σε μια σεζόν δύο ή τριών μηνών, με υπαρκτό φυσικά τον κίνδυνο να χαθεί εντελώς η περίοδος του καλοκαιριού, δεδομένου του φόβου μεγάλης μερίδας του πληθυσμού να ταξιδέψει λόγω κορωναϊού, της οικονομικής δυσχέρειας που έφερε η καραντίνα, αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων και των νέων εξάρσεων της πανδημίας, μετά την άρση των lockdowns ανά τον κόσμο.

Όπερ μεθερμηνευόμενον, η διάσωση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται και σαν χαμένη! Χρειάζεται φρέσκια σκέψη, πρωτότυπες ιδέες και πάνω από όλα γρήγορα αντανακλαστικά της αποκαλούμενης ως «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας, προκειμένου να υλοποιηθεί το καλό σενάριο για τον ελληνικό Τουρισμό και φυσικά για όλους όσους ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα!

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης ανά την Ελλάδα (νησιωτική και ηπειρωτική), καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και απασχολούμενοι στον Τομέα Τουρισμού (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, ένδυσης, υπόδησης, κλπ.) προσδοκούν σε κάποιες κρατήσεις τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, ή και τον Οκτώβριο, οι οποίες προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι και τόσο «ζεστές»… Ειδάλλως, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το κακό «σενάριο»: δηλαδή να χαθεί ολόκληρη η σεζόν!

«Το ταξίδι και ο Τουρισμός είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική βιομηχανία»

Το Forbes αναφέρει πως, αν ρωτήσετε τους ειδικούς, θα σας πουν ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν σύντομα. Πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται. «Παρά τις προκλήσεις, η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ταξίδι και ο τουρισμός είναι μια εξαιρετικά ανθεκτική βιομηχανία, που έχει επανέλθει ξανά και ξανά μετά από ασθένειες και φυσικές καταστροφές», δήλωσε πρόσφατα ο Τζον Λόβελ, επικεφαλής στην Travel Leaders Group.

Στην κρατούσα άποψη ότι η Ελλάδα «πουλάει» τουριστικά, ακόμα και εν μέσω της παγκόσμιας «απειλής» του Covid-19, κινείται εξάλλου, το άρθρο του Βρετανού Oliver Smith στην “Telegraph”, με τίτλο «Τhe first country I’ll visit after coronavirus? There’s no contest». Στο εν λόγω άρθρο, ο Οliver Smith εκθειάζει τη χώρα μας ως έναν «ονειρικό προορισμό» για «χαρούμενες διακοπές», ως «έναν τόπο όπου πάντα υποδέχονται τους Βρετανούς με ανοιχτές αγκάλες», όπως γράφει χαρακτηριστικά, βασιζόμενος στην προσωπική του εμπειρία, έχοντας επισκεφθεί 8 νησιά της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Με βάση πάντα αυτήν την ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και το γεγονός ότι ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας είναι –και θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν- ο μεγαλύτερος… «εργοδότης», οι σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα αποτελούν μια σίγουρη επένδυση, δεδομένης της ζήτησης και της γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης!

 Η μεγαλύτερη «δύναμη» στις Σπουδές Τουρισμού είναι… ΑΛΦΑ!

Κατέχοντας ηγετική θέση στα τουριστικά επαγγέλματα, με πρωτιές και βραβεύσεις των σπουδαστών του στις τουριστικές σπουδές, και με διακρίσεις τους κατά την πρακτική τους άσκηση από top 5άστερες ξενοδοχειακές αλυσίδες (όπως ο όμιλος ALDEMAR, κ.ά), το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει την κορυφαία λύση σπουδών Τουρισμού, για τις ειδικότητες:

Στις διακοπές σου στην Ελλάδα, από το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα, μέχρι την Πάτμο και την Κρήτη, σίγουρα το έχεις διαπιστώσει: μοναστήρια, εκκλησίες, προσκηνύματα, ιεροί τόποι και διαδρομές αποστολών!

Σε μια τέτοια χώρα λοιπόν, «διαμάντι» για Θρησκευτικό Τουρισμό, επίλεξε αυτήν τη μοναδική εξειδίκευση, που σε διαχωρίζει από τους άλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου!

Σπούδασε «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ και γίνε περιζήτητος επαγγελματίας στην αποκαλούμενη ως «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας! Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας Υποδοχής & Φιλοξενίας αύριο. Πίστεψέ το!

Επίλεξε σήμερα τη Νο1 Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της χώρας, η οποία έχει αναδείξει μείζονα θέματα του ελληνικού Τουρισμού –Αθηναϊκή Ριβιέρα, Τουρισμός Εμπειρίας, Τουρισμός & Εκπαίδευση- μέσω των ετήσιων Τουριστικών Συνεδρίων που διοργανώνει, σε συντονισμό με τους αρμόδιους, εμπλεκόμενους φορείς Τουρισμού!

Οι απόφοιτοι του Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελούν σταθερά, κάθε χρόνο, τη Νο1 επιλογή για περισσότερες από 40 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις-κολοσσούς της εγχώριας και διεθνούς Τουριστικής Βιομηχανίας!

Εσύ πού θα σπουδάσεις Τουριστικά;

Επίλεξε την 5άστερη Σχολή Τουρισμού της χώρας, με ένα τηλέφωνο στο 210-5279500 (ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας), 210-4120313 (ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά), 210-9640117 (ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας), 2310-552406 (ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης), ή με ένα click στο: iekalfa.gr!

Start your career in Tourism από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: