Τουλάχιστον δύο νεκροί από τις εκρήξεις σε εκλογικά τμήματα στο Αφγανιστάν

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις σε εκλογικά κέντρα στο Αφγανιστάν, λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ υπάρχουν 17 τραυματίες

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός έξω από σχολείο που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Σορκ Ροντ στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Άλλη έκρηξη μέσα σε τζαμί που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό τμήμα στην πόλη Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Καζίμ Αζάντ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Στην επαρχία Κουντούζ, τουλάχιστον ένας παρατηρητής των εκλογών σκοτώθηκε σε επιθέσεις με ρουκέτες, σύμφωνα με μέλη του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου.

Ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν

Το κίνημα των Ταλιμπάν, που έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει να εμποδίσει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκλεισε την πρόσβαση σε εκλογικά τμήματα σε κάποιες επαρχίες και ότι επιτέθηκε σε κάποια κέντρα.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, επιθέσεις έγιναν στις επαρχίες Γκάζνι, Πάκτια, Κουνάρ, Πακτίκα, Παρβάν και Μπαμγιάν καθώς και στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι τα εκλογικά κέντρα είναι ασφαλή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νουσράτ Ραχίμι διαβεβαίωσε το Sputnik ότι οι αφγανικές δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: