Τουλάχιστον 10 νεκροί από βόμβα στο Πακιστάν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας με στόχο την πακιστανική αστυνομία που σημειώθηκε έξω από ένα σημαντικό τέμενος των σουφιστών στη Λαχόρη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο Ντατά Νταρμπάρ, έναν από τους μεγαλύτερους χώρους λατρείας των σουφιστών στη Νότια Ασία, τον οποίο επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

«Η αστυνομία ήταν ο κύριος στόχος στην επίθεση αυτή. Συλλέγουμε εγκληματολογικά τεκμήρια προκειμένου να προσδιορίσουμε τον τύπο της έκρηξης», δήλωσε ο Ασφάκ Χαν, αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής αστυνομικών επιχειρήσεων στη Λαχόρη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 10, από τους οποίους οι έξι είναι πολίτες και οι τέσσερις αστυνομικοί, μετά τον θάνατο ενός αστυνομικού ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα πως σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Μουχάμαντ Φαρούκ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία εγκατέστησε σημεία ελέγχου στους κύριους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: